I AM PvA

Welkom op mijn Fotografie pagina.

 

Mijn naam is Peter van Amersfoort en ik ben hobby fotograaf, op deze website vind je een portfolio van foto’s die ik in de loop van de tijd gemaakt heb en hopelijk in de toekomst nog ga maken. Ik ben nog altijd lerende en ik blijf mij, om in fotografie termen te blijven, steeds ontwikkelen.

Ik heb in een grijs verleden nog met analoge camera’s gefotografeerd, bijvoorbeeld met een Ricoh 35 ZF met een Rikenon 1:2.8/40mm lens   Later met een wat serieuzere Canon EOS 3000, mijn eerste Spiegelreflex camera, met een 38-76mm kitlens en een 80-200mm zoomlens 

Maar een jaar of vijf geleden heb ik na een hele tijd voornamelijk filmen een Nikon D3200 aangeschaft met een Tamron 18-200mm f3,5-6,3 Di II VC

 en daar heeft het fotografie virus definitief toegeslagen, ik ben dan ook al een paar jaar lid van de Nikon Club Nederland en bezoek ik regelmatig bijeenkomsten en  activiteiten waar ik ook weer veel van opsteek door alleen al met de vele ervaren clubleden te praten over onze gezamenlijke hobby.

Momenteel werk ik met een Nikon D3s en een Nikon D7200 en dit glaswerk zit nu in mijn foto tas: 

FX lenzen

 

DX lenzen

Voor het flitswerk heb ik eerst maar eens een instap model aangeschaft, de Speedlight Yongnuo YN-565 EX en recent een tweede flitser de Speedlight Yongnuo YN-685.  Om met meerdere flitsers te werken heb ik de beschikking over 2x YN622N wireless flash trigger en de YN622N-Tx transciever. Flitsen is zeker niet eenvoudig en daarom ook maar meteen het boek Flitsen met een reportage Flitser van Sonja van Driel gekocht.

Iedere fotograaf heeft zo zijn eigen favoriete hulpmiddelen en een recente aankoop voor mij is de ExpoDisc waarmee je heel snel op de camera handmatig de Witbalans kunt instellen in plaats van dat je dit in de postprocessing doet, dat scheelt enorm veel tijd.

Ik heb nu drie statieven, mijn eerste aankoop, een Slik Pro 340DX  beviel wel qua gewicht en snelheid van opzetten maar heeft geen Balhoofd dus mijn tweede statief is en PrimaPhoto Travel geworden, stabieler, met een balhoofd, ultra compact en uitermate geschikt voor op reis. Mijn derde statief komt uit China, de Innorel RT85C is een professioneel Carbon statief. Een zeer licht statief voor de zwaardere klussen met zijn 32mm dikke poten waarvan één ook dient als monopod.

Ik heb ook een instap set voor een thuis Foto Studio (Falcon Eyes SSK-3150D) aangeschaft omdat ik ook wil experimenteren met deze tak van fotografie.

Ik heb een basiscursus Fotografie gevolgd bij Shaw Academy,  en Q4 2017 een Fotografiecursus gevolgd bij het Kunstbedrijf in Arnhem waar ik les kreeg van Daphne van de Velde daar zijn verschillende onderwerpen theoretisch maar vooral praktisch behandeld zoals Portret, Studio, Reportage en Straatfotografie maar ook het zelfportret was een uitdagende opdracht. Daarnaast volg ik verschillende workshops zoals Nachtfotografie via de Nikon School.

Ik fotografeer voornamelijk in RAW en bewerk nagenoeg alle foto’s,  daarvoor gebruik, heel mainstream, de Adobe CreativeCloud software voor Fotografen,  Lightroom en Photoshop maar met de D3s kun je ook superscherpe JPG’s schieten.

Vind je een foto mooi of heb je juist een kritische opmerking over een foto over bijvoorbeeld de compositie of de techniek laat dan gerust een Comment achter. 

Veel plezier op deze Fotografie website.

En, oh ja, als je een keer een leuke fotografie klus voor mij hebt neem dan gerust contact met mij op 😉